Парламентът реши алтернативният данък за берачите на гъби и трюфели става,

...
Парламентът реши алтернативният данък за берачите на гъби и трюфели става,
Коментари Харесай

Алтернативния данък за гъбите и трюфелите остава, нулевата ставка на хляба няма да бъде удължавана

Парламентът реши " различният налог " за берачите на гъби и трюфели става, а нулевата ставка на хляба да се резервира доникъде на 2024 година. Това се случи, откакто измененията бяха в законопроекта за изменение и допълнение на Закона върху приходите на физическите лица не бе признат, съобщи кореспондент на " Фокус "

Промените бяха инициирани от националните представители Йордан Цонев и Теменужка Петкова. В зала измененията за " различния налог " получиха едвам 98 гласа " за ", 102 бяха " срещу ", а 4 гласоподаваха с " въздържал се ". 

С измененията се оферираше да отпадне така наречен " различен налог ", с който се таксуват берачите на гълъби и трюфели,. " Алтернативният налог " е в размер на 30 лв., който лицата, извършваща тази активност, заплащат ежемесечно.

В преходните и заключителни разпореждания на законопроекта бяха направени промени в Закона за налог върху добавената стойност. С тях депутатите предлагаха да се удължи нулевата ставка за хляба до края на годината. Освен това бе препоръчан оптимален предел на надценката на хлебните артикули в магазините. Тя няма да може да надвишава 15%. 

При дебатите Асен Василев разяснява, че законопроекта, в частта му за гъбите и трюфели, трансформира берачите в " крепостни селяни без осигуровки ". Той добави, че тези текстове връщат " на мрачно " част от компаниите, работещи в сектора и разгласи, че ПП-ДБ няма да трансформират измененията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР